Fyra månader

100831
Vikt 5700
Längd 59,5
Huvud 40,8

Dagens foto 31 Augusti 2010


31 Augusti 2010

En solig fin förhöst dag:) Mamma och jag gör ärenden på stan, mamma köper mina första skor på Kappahl för 69.50:-. Jag tittar in på BVC för min fyramånaderskontroll. Jag har tydligen växt som jag ska. Och nu ska jag börja matas på sked! Har ni hört så tokigt? Mat äter man ju från mammas tutte ju! På sked va? Tokigt! sedan tar vi tåget till pappa där han avslutar sina jobb i Varberg. Sedan hälsar vi på kusinerna ett slag och jag språkar lite med dem. Sedan hämtar vi hem storasyster Yva-Linn.Se ett sådant fint uterum och vilken fin gång min pappa gjort!

Dagens foto 30 Augusti 2010

Tokiga ögonTokiga öron:)

30 Augusti 2010

Idag är mamma och pappa på väldigt många möten och det tycks de må väldigt bra av. Mamma säljer sin moped till både glädje och sorg. Mormor och morfar kommer förbi. Morfar klipper gräset trots sin onda tå och mormor provar min dopklänning som sitter som en smäck. Idag äter mamma och pappa sushi på första gången på väldigt väldigt lääääänge och jag hänger med:) Nu är det inte många dagar kvar till jag ska få träffa min farfar! Spännande!

Dagens bild 29 Augusti 2010

Pappa tycker att mina leksaker är fascinerande!Min  klassiska sovpossition ena handen som kliar i håret och den andra handen i munnen:)

29 augusti 2010

Idag är det söndag igen och det är dags för syskonen Melin att åka till sin pappa. Men innan dess letar pappa fram bordtennisbordet och efter att ha kämpat mot spindlar och låsta skrivbord så står det där så fint och grönt. Nätet hittar vi inte men pappa gör en MacGyver och tillverkar ett med hjälp av silvertape och aluminiumtejp, mycket tjusigt! Storasyster Saga lyser som en sol när hon märker att hon faktiskt, trots brorsans tvivel, är riktigt duktig på bordtennis. 

Dagens foto 28 augusti 2010


28 Augusti 2010

Idag firar vi Yva-Linn! Hurra! Med Marängsviss, tårta och läsk! Jag suger i mig min första smakslurk av onyttig dricka och alla jublar-det är så tacksamt att imponera:) Yva-Linn fick kläder till sitt låtsas marsvin, en kickboard (som hon älskade) petshopsaker och en gaffel. Morbror Håkan och Kusin elinda kom bara en liten kortis och sjöng sedan skulle de iväg på kurs. Men mormor och morfar, moster Eva, kusin Amanda och kusin Lovisa stannade och kalasade. Tant Barbro kom också och hälsade på och det tyckte alla var jätteroligt. Jag blev lite ledsen av all uppståndelse men sedan var jag jätteglad och visade mig från min allra bästa solig sida:)

Dagens foto 27 Augusti 2010


27 Augusti 2010

Lång dag på pappas jobb idag men nu är han färdig här i Varberg. Idag hade mamma och jag sällsaöp av Saga och Yva-Linn. Saga var stor tjej och gick och handlade alldeles själv. det hade gått bra om inte mamma hade skrivit fel kod till kontokortet så att stackars Saga inte kunde betala. Så nu är kortet uppätet av en maskin. KOnstigt med maskiner som äter kort. Solig och fin dag i alla fall.

Dagens foto 26 Augusti 2010



Bus med storebror Lycke!


26 Augusti 2010

Idag regnar det inte så mamma och pappa och jag åker till varberg för att lägga de sista plattorna. Där träffar jag först min kära syster Yva-Linnoch där efter Min efterlängtade Saga och världens bästa Lyckedet är roligt och livat att syskonen är hemma igen. Pappa blev klar med plattarbetet, hurra för pappa! På kvällen gosar jag med Saga, Lycke och Yva till slut somnar jag bredvid Yva-Linn. Det blir nog soffan för pappa igen-trängt i stora sängen!

Dagens foto 25 augusti 2010


25 augusti 2010

Och regnet det bara öser ner! Det är ett elände. Så vi husmyser idag. Pappa åker till tippen igen och vi hänger med. Mamma känner sig lite huslig när hon slänger ihop en vitlökssoppa genom att steka köttben, vitlök och morötter och reda av och slänga i lite potatis. Jag har till mammas och pappas stora nöje utvecklat en vana att sjunga lite för mig själv precis innan jag ska sova, tydligen låter detta jätteroligt men jag tycker att det är helt normalt, om ingen annan sjunger god natt visa för mig så får jag ju göra det själv!

dagens foto 24 augusti 2010


24 Augusti 2010

Nätterna fortsätter att vara ganska stökiga och mamma tycker att jag är lite omständig. Men det blir sovmorgon i alla fall. Sedan åker vi en snabbis till Varberg och fixar och trixar lite. Sedan får mamma äntligen tillbaka hörseln hos farbror Doktorn! Hurra! Vädret slår om igen och regnet öser ner. Mamma och pappa är duktiga och åker iväg med en massa skräp och sedan kommer Ingemar Tidefors som mamma och pappa nästan glömt bort skulle komma och pratar om min barnvälsignelse som ska bli den 5 september i Tullbrokyrkan. Kvällen går i svullandets tecken mamma och pappa bullar upp med massor av gott och en videofilm. Mysigt! Jag fick en ny bok på posten som jag tycker verkar väldigt rolig:)

Dagens foto 23 Augusti 2010

jag på tåget på väg till pappa när han jobbar i Varberg

23 Augusti 2010

Hej hopp. I natt har jag varit mycket busig tycker mamma. Vaddå? jag var hungrig ju! Hur som helst mamma får en pytteliten sovmorgon medan pappa åker till jobbet. Senare åker mamma och jag också dit och tittar på när pappa lägger fin-fina plattor:)Sedan börjar det spöregna och vi åker hem. Det är väldigt lugnt i huset och mormor och morfar har varit där och smygstädat källaren så fint:)

dagens foto 22 Augusti 2010


22 Augusti 2010

Söndag och det är dags för syskonen-Melin att åka till sin pappa. Vi hinner leka och busa lite först. Mamma tvättar så att tvättmaskinen bokstavligen börjar ryka...huj! Men det är i alla fall väldigt fint och soligt väder att hänga tvätt i. Pappa sover läääänge. Så länge att han äter frukost när vi andra äter middag. Sedan går alla syskonen-Melin till Willys och pantar burkar och köper söndagsgodis innan vi skjutsar dem till Varberg. Mamma och pappa passar på att ta en fika nu när de varit storfamilj så länge och går tillbaka till att vara kärnfamilj för några dagar.

Dagens foto 21 Augusti 2010


21 Augusti 2010

Sovmorgon. Alla syskonen förutom Kevin har trängts med mamma i dubbelsängen i natt! Stackars mamma, Stackars pappa som fick sova på soffan. Efter en lång härlig sovmorgon. Åker jag, mamma, Saga, Lycke och Yva och spelar minigolf. Det såg roligt ut men jag fick inte vara medPå vägen hem började det ösregna så mamma sa till syskonen att det var Ok att hoppa, i vattenpölarna! Oj vad det såg kul ut och vad blöta de blev. Sedan blev det badet för dem alla tre!

Dagens foto 20 Augusti 2010

Jag har nu börjat hålla i saker och ting!

20 Augusti 2010

Fredag.Mormor och Morfar kommer och hämtar syskonen och kör dem till skolan på morgonen för mamma ska till örondoktorn. Doktorn kan inte fixa mammas öra hon hör fortfarande som en gammal kratta! Sedan jobbar vi lite i Varberg och åker och hämtar syskonen i skolan. nÄr vi kommer hem så är mormor och morfar där och klipper gräs och donar i trädgården. Vi andra latar oss lite på gräsmattanSedan åker vi och hyr film och har myskväll med en massa godsaker!

Dagens bild 19 Augusti 2010

Pappa är bäst i världen!

Bus med syrran:)


19 augusti 2010

Hej hopp gummipropp (vill jag inte ha!) Idag åkte vi till skolan med storasystrarna:) Saga började tvåan (Lycke åkte dit med sin pappa, han började ettan) och Yva-Linn började nollan! Spännande!Sedan hängde vi lite på pappas jobb, det tyckte vi var så där, syskonen blev lite rastlösa. Efter det en sväng ut till Getterön där de fick springa av sig rejält. Jag satt i barnstol för första ggn idagPå kvällen gick vi och såg fotboll. det var kallt men roligt jag höll mig vaken hela tiden och Falkenberg vann med 4-0!!!!!

Dagens foto 18 Augusti 2010

Jag och hunden Per:)

18 Augusti 2010

Mamma försöker tappert ta en sovmorgon igen men jag känner för att ligga och prata istället. Jag tycker mycket om att prata nu visst pratar jag fortfarande mest med pappa men även andra kan jag uppskatta en liten konversation med nu för tiden. Sedan somnar jag i alla fall till och mamma tänker precis lägga sig ner och vila lite då ringer pappa och då vaknar jag igen. Men det gör inget för vi ska ändå till Varberg och fika med Jessica Klippert. Det regnar lite när vi går till stationen, vagnen hade pappa fått med sig i bilen så mamma fick bära mig på magen det tycker jag är väldigt mysigt. Vi hämtade storebrorsan på pressbyrån och sedan träffade vi Jessica och lilla söta Ida på Herberts. Jag har fått ett fullt böjveckseksem under hakan som är rött och vätskar sig, mamma köper alsollösning som jag inte tycker om att bli baddad med. Jag träffar moster Eva igen, alltid roligtSedan kommer pappa och hämtar oss. Vi letar efter Saga och Katerina. Då ringer morbror Håkan och berättar att mormor varit på sjukhuset vi blir lite oroliga men nu är allt bra igen och mormor är hemma igen. Sedan hittar vi Saga och Katerina och sommarlovet svslutas med glass på Tre toppar i Träslövs läge. I morgon börjar min storasyster Yva-Linn skolanGod natt världen!

Dagens foto 17 Augusti 2010


17 Augusti 2010

Idag fick pappa åka själv till jobbet för mamma skulle till doktorn med sitt tokiga öra. han såg lite ledsen ut när han lämnade oss i den varma sängen. Mamma gjorde sitt bästa för att ha sovmorgon men Yva-Linn och jag påminde henne om att vi var hungriga så det blev inget med det. Sedan gick vi till doktorn som spolade mammas öra och det blev inte bättre. Vi hälsade på mormor också på brohjälpen. Där charmade jag alla tanterna med att skratta och prata. jag har för övrigt pratat väldigt mycket idag. Sedan tog jag, yva och mamma tåget till varberg och hämtade upp Saga och Lycke. Träffade pappa på lunch och sedan hälsade vi på moster Eva på hennes jobb. Jag skrattade lite åt henne också det gjorde henne så glad att hon nästan glömde kunderna. Sedan bjöd mamma syskonen på glass och efter det drog vi ner till fästningen och stranden. Lycke drullade i med kläderna på men han var glad ändå. Sedan träffade vi Katerina och Anita och jag skrattade lite med Anita också. Saga blev bjuden att sova över hos Katerina och Lycke stannade hos sin pappa så det blev Yva och jag som åkte tillbaka med mamma och pappa till Falkenberg:

Dagens foto 16 Augusti 2010

Nu kan jag stå när man håller mig i händerna, skratta och le, hålla i saker och gnaga på dem, här mumsar jag på ett knäckebröd i Loungen i Stockholm

16 Augusti 2010

Upp tidigt! Tre veckor går snabbt nu är det dags för storebror att åka till Stockholm igen. "Kommer du att sakna mig Kevin?" undrar Lycke, "Ja" konstaterar Kevin "jag kommer att sakna dig" svarar Lycke. Ja det är plastfamiljens lott att alltid sakna någon:( Hur som helst, Lycke hoppar motvilligt av i Varberg-han hade velat följa med till Stockholm men av någon anledning tyckte mamma att det räckte med tre barn på tåget. Så jag och Yva följde med när vi åkte hela den långa vägen till Stockholm och lämnade storebror kevin på dagis. Sedan träffade vi Ida en stund på MacDonalds jag tyckte väldigt mycket om att skratta och prata med Ida. Sedan blev jag och Yva-Linn fotograferade på stan när vi var på väg till Vasaparken. Vi gick och gick och gick och mamma bar mig hela vägen. det var fint väder men blåsigt. Sedan lekte Yva medan mamma och jag tittade på. Sedan var det dags att åka hem igen. Åh vad vi hade saknat pappa, mamma och jag!

dagens foto 15 Augusti 2010


15 Augusti 2010

Lat söndag. Yva-Linn leker med Judith och Lycke hänger framför datorn. mamma tvättar och pappa kastar frisbee med Kevin. Jag sover äter och sover som vanligt:) Sedan går vi iväg och ska spela tennis men banan är upptagen. Pappa, Kevin och Lycke spelar tennis ändå. Yva och Mamma spelar badminton:)

Dagens foto 14 Augusti 2010



14 Augusti 2010

Lördag!!! Jag hedrar dagen med att kräkas på mamma på morgonkvisten. Men sedan har vi låååång härlig sovmorgon och mys i sängen med nästan alla syskonen (saga är hos sin pappa). Mamma och Yva gjorde hastbullar till brunch och nu myser jag med pappa. Mamma har blivit helt döv på båda öronen och hör nästan ingenting men det tycker hon är ganska skönt. Syskonen låter inte så mycket när man är döv resonerar hon:9
Vi drar ner till stranden och busar lite. När vi kommer hem så boar Yva-Linn och Lycke in mig i tusen gosedjur:)

Dagens foto 13 Augusti 2010


13 Augusti 2010

Idag åker vi till Varberg med pappa igen. Saga åker till sin pappa och Lycke åker och leker med Isak. Jag gungar för första gången! Det tyckte jag var urkul! Sedan när vi skulle hämta Lycke så gömde han och Isak sig så vi fick leta jättelänge och jag blev jätteledsen och skrek som en tok. Sedan åkte vi hem sålde ett skåp och sedan skulle vi titta på pingpongracet men det blev inget för det var för mycket vatten i ätren. Men vi träffade mormor och morfar och hade det mysigt. Lycke vann på ett godishjul och sedan tittade vi på ett fint fyrverkeri. Jag tyckte inte att det var så roligt men storasyskonen tyckte att det var väldigt kul. God natt!

Dagens foto 12 Augusti 2010


12 Augusti 2010

Vi hänger med pappa till jobbet och Yva-Linn och mamma hjälper pappa att bära stenar. Jag sover och är vaken och glad hela tiden. har börjat prata lite mer med även mamma. Saga och Lycke leker med Samuel och Gabriel. På kvällen får jag bada det tycker jag är skönt. Lite läskigt att bada själv i badkaret bara. Sedan myste vi i soffan:)


Dagens foto 11 Augusti 2010

1

11 Augusti 2010

Regn, regn, regn. Huga vad tråkigt. Alla är uttråkade till och med mamma. Jag tuttar extra mycket vilket gör det lite svårt för mamma att läsa sagor och spela spel med de andra. Nu har pappa kommit hem i alla fall och det är lugnt och tyst i huset. de andra barnen ska snart gå och sova så att mamma och pappa får lite ledigt som de brukar säga:)

Dagens foto 10 Augusti 2010


10 augusti 2010

Mamma fortsätter attt tvätta och hänga tvätt och städa. Yva-Linn leker med Judith. Lycke och Saga leker med Isak och mamma leker med mig och Kevin. Lycke valde kläder till mig idag så jag såg ut som en liten docka tyckte mammaSedan hade alla de stora barnen vattenballongkrig!

Dagens foto 6 augusti

1

dagens foto 9 augusti 2010

1

9 augusti 2010

Idag har vi åkt med pappa tlll Varberg och burit plattor. Yva-Linn och Kevin var en liten stund hos mormor och morfar:)


Dagens foto 8 augusti 2010


8 augusti 2010

1Träffar Sofia en kort sekund på Stålboms och firade Yva-Linn med tårta. Sedan kom pappa och hämtade hem oss till Mormor och morfar. Där åts det våfflor och sedan åkte vi hem.

Dagens foto 7 augusti

1

7 augusti 2010

Mamma, jag och Saga, Lycke och Yva-Linn tog en härlig dag på stramden medan pappa och Kevin sysslade med ngt annat:)


6 Augusti 2010

Pappa åkte själv till jobbet idag. Alla barnen städade, ja nästan alla...jag och Kevin slöade lite. Sedan åkte vi och hälsade på Anna-Lena, Tomas, Gabriel och Samuel i deras nya hus. På kvällen när vi kom hem åt vi chips framför TV:n


Dagens foto 5 Augusti 2010


5 Augusti 2010

Åker iväg med pappa till Varberg på morgonen. Vi hämtar grus och sten. Sedan hänger vi på Herberts en stund. Träffar Jessica och Jonas och lilla Ida. Sen kommer Saga, Lycke och Yva-Linn! Åh vad jag har längtat! Sen äter vi lunch med pappa på lekplatsen och pappa åker med Saga till tandläkaren. Sedan går vi en tur runt fästningen medan pappa får åka tillbaka till jobbet. Solen värmer skönt nu och alla syskonen slänger av sig kläderna och badar benen i havet. På tal om ben så har jag upptäckt det roliga med att spänna benen och vill gärna stå upp i mammas knä eller ligga och spänna benen rakt ut när jag sitter i min babystol. Det är livligt men roligt att ha syskonen hemma. Mamma ser lite trött ut dock:)

Dagen avslutas på vallarna där vi träffar mammas kompisar Ida och Sofia och jag skrattar och flirtar så fint. Sedan kommer pappa och hämtar oss, jag visar honom hur fint jag spänner mina ben.

Dagens foto 4 Augusti 2010

1



4 Augusti 2010

Hej igen världen. Stackars mamma har sovit som en fakir i natt på snedden och utan kudde för att både pappa och jag somnade på tvären och mamma ville inte väcka oss. Nu sitter vi i alla fall på Herberts café. vi har hängt på pappa till jobbet idag med. Det börjar se riktigt fint ut med de där plattorna.Sedan åt vi lunch med pappsen. Efter det tog jag, Kevin och mamma en liten promenad på stan. Solsken och torgdag det var mysigt. Efter ett tag kom vi ner till hamnen och mamma fick ett infall att vi skulle åka till Apelviken med strandtåget. Det var mycket roligt. Sedan lekte Kevin tills han blev helt slut och somnade på tåget tillbaka. Sedan tog vi bussen bort till mina kusiner som nu kommit hem från semestern. Där kom Kevin in i andra andningen och lekte musten ur kusin Lovisa. Sedan bjöd moster Eva på Spagetti och köttfärssås och pajade mammas bantning men det var väldigt gott:) Kevin ville inte åka hem men nu sover han gott i sin säng:)

Dagens foto 3 augusti 2010

1

3 Augusti 2010

En något regnig morgon som verkar sola upp och bli fin. Vi har följt med pappa till Varberg idag med och jag , Kevin och mamma hänger på Herberts café. Jag börjar bli lite rastlös nu så mamma hinner inte skriva mer...he, he!

Sedan gick vi ner till stationen och hälsade på Elin och My på Pressbyrån. Sedan träffade vi världens långsammaste man som gjorde en biljett till oss, det tog över en halv timme! Sedan drog jag, brorsan och morsan iväg till polislekplatsen men det var inga poliser som lekte där bara vanliga barn. Pappa kom och hämtade oss. Sedan fick Kevin vara hos Mormor och morfar och äta våfflor medan jag hängde med mamma och pappa en stund.

När vi kom hem så somnade jag och mamma och Pappa och Kevin spelade boll. Sedan badade vi allihop det tycker jag är mysigt. Kevin saknar nog mina andra syskon för han tycker att det är lite ensamt att sova i barnrummet utan dem.

Dagens foto 2 Augusti 2010

Slappar på mammas mage:)

2 Augusti 2010

Måndag morgon igen. Bara storebror Kevin och jag hemma nu. En snortrött mamma kravlar sig ur sängen och så bär det av till varberg. En fin dag. Vi hälsar på Maria fagermyr en stund på förmiddagen sedan åker vi till morbror håkans hus igen. Sedan går mamma, kevin och jag en sväng ner mot havet och klipporna det tyckte storebror kevin var väldigt roligt. Nu ska vi alla sova för mamma och pappa är så trötta:)

Mormor och morfar har kommit hem från sin lilla mini semester förresten:)

Dagens foto 1 Augusti 2010

1

1 Augusti 2010

Tro det eller ej men det här är min femte sorts månad jag varit i sedan jag föddes:) Tiden flyger verkligen! Idag är det söndag och storasyster Saga har blivit hämtad av sin pappa hon ska åka till sin farmor oh farfar. Jag har aldrig träffat min farfar. Borde kanske göra det snart.

En lat söndag vi åkte till GeKås och köpte bl.a. en sil och några smörknivar.

RSS 2.0