Dagens foto 29 September 2010


29 september 2010

Mamma och jag är i Göteborg idag. Jag sover och mamma surfar nätet. Vi har lunchat med mammas guru (hi, hi nej hon har inte långt skägg och toga hon är bara väldi gt smart och underbar att prata med) Therese. Mamma är mycket mycket gladare idag och det tycker jag är jätteskönt. Hon är lite nervös inför framtiden men har börjat se livet med andra ögon. Jag träffade pappa en liten sväng i morse innan jag åkte med mamma till Götet. Jag älskar min pappa så himla väldigt jättemycket det är bara som en stor varm sol som tänds inne i min mage när jag ser honom:) På kvällen går mamma och jag ut och äter lite vitlöksbröd och nachochips med Jennie. Jag sätter en liten bit nachochips i halsen och kräks lite men det gjorde inte så mycket för Jennie är en luttrad mamma och tog inte så illa vid sig. Mot slutet kom pappa en sväng och höll oss sällskap det var roligt. Mamma och pappa är så väldigt glada nu för tiden och det tycker jag är roligt att se:)

BVC 28 September 2010

Idag är jag fem månader och väger 6140 g är 61 cm lång och mitt huvudomfång är 41,5

Dagens bild 28 September 2010


28 september 2010

Idag har jag varit på BVC och fått två sprutor! Oh hemska grymma värld!!!! Vad har jag gjort för ont för att förtjäna att bli huggen i båda benen med gigantiska nålar! Men både mamma och pappa var i alla fall där och tröstade mig. Den dumma BVC-tanten försökte muta mig med socker innan. Dessutom så tyckte hon att mamma skulle bota sin ledsamhet med att gå och shoppa!!! Hallå!? sa mamma fler dumma förslag tack!Sedan åkte vi och hälsade på mormor och morfar:) De försökte få mig att skratta men jag var väldigt allvarlig.

Dagens foto 27 September 2010


27 september 2010

Måndag Tyst och lugnt i huset inte mycket händer. Jag och pappa går ut och går en sväng med vagnen utan mamma. Sedan badar jag och mamma plockar med en massa papper, suckar och stönar över hur dyrt allting är. Jag ligger på golvet ibland och sitter i min gåstol ibland jag har blivit oerhört mycket nöjdare av att komma upp lite och pressar jag ifrån med fötterna så rör det sig faktiskt lite framåt ibland!

Dagens foto 26 September 2010

1

26 September 2010

Mamma är trött och ledsen på morgonen för att jag har varit lite bångstyrig och velat äta hela natten. Mamma saknar pappa och tycker att det inte alls är meningen att man ska vara ensam med liten bebis. Jag får låna en gåstol av en tant och mamma kan äntligen vila armarna. Jag kan inte gå i den men sitta och jag tycker om att vara upprätt jag tycker inte om att ligga ner varken på golvet, på sängen eller i vagnen. Jag vill bara stå och sitta.
Klockan två gå vi till kyrka och träffar äntligen min älskade pappa det var mysigt. Mina syskon sjöng i kyrkan och gick i söndagsskolan. Mormor och morfar var där. Det var mycket ljud och mamma blev alldeles trött i huvudet. Idag ska mina syskon åka hem till sin pappa.

18 november 2010

Lördag. Syskonen Melin, mamma och jag åker till Varberg fär att lycke ska leka med Isak. Vi andra går till Katerina och Anita där blir vi bjudna på härlog middag och har det så mysigt. Sedan åker vi tåg hem, Saga stannar kvar hos sin pappa vi andra gör marängsviss och tittar på Atlantis. Mamma hänger upp en massa kläder. Pappa och Kevin hittar på saker för sig själva.

Dagens foto 25 september 2010

1

25 september 2010

Regn regn regn. Mamma har hittat ett internet café och håller för tillfället på att uppdatera min blogg. Själv sover jag gott i vagnen. Idag får jag inte träffa pappa på hela dagen och det tycker jag suger!!!!! Blääääää!!!!! Jag är extremt uppmärksamhetstörstande och mamma slocknar alldeles utmattad vid fotändan av sängen med mig ammandes strax runt nio och det är tidigt för att vara min mamma!

Dagens foto 23 september 2010

1

Dagens foto 24 September 2010

1

24 september 2010

Fredag. 3 månader kvar till julafton vad det nu är för något... Syskonen har friluftsdag från skolan idag och vi firar den dagen med att vara inne hela dagen...nästan Mamma tvättar alla kläder och alla lakan för att få bort smittan. vi går ut och plockar lite hallon, plommon och äpplen och går en promenad också. Annars tar vi det mest bara lugnt. Jag gosar lite med pappa det är så roligt och jag blir alltid så glad när jag ser honom:) På kvällen gör mamma en tårta och vi mumsar allihop. Jag provar på lite päronkräm och det är gott:)

23 september 2010

torsdag. Äntligen kommer syskonen Melin hem det tycker jag är så roligt. De har alltid saknat mig och jag saknar alltid dem! Mamma pratar med Lizzy på fritids om att det är viktigt att alla lyssnar på varandra både vuxna och barn och att man aldrig ska ignorera hur någon känner det, en känsla är aldrig fel-orsaken till känslan kan ha missuppattats men känslan kan aldrig förnekas för den finns där. Tydligen så tar vi med oss något mer hem från skolan för Yva-Linn kräks som en liten sjuk kattunge på natten. Stackars Yva-Linn, stackars mamma! Syskonen tyckte i alla fall om kulbanan och blocken och pennorna som de fick. Jag är ganska krävande just nu och skriker och håller på och mamma måst göra en massa andra saker som inte involverar att bära runt mig eller amma mig och då protesterar jag högt! Jag har lärt mig stå med stöd i soffan!!!!

Dagens foto 22 september 2010

1

22 September 2010

onsdag. Något händer som gör mamma väldigt ledsen. Jag förstår inte riktigt vad som händer. Dock får mamma några goda nyheter men de toppar tydligen inte de dåliga. Mamma och pappa pratar med många människor idag och mamma gråter mycket. Dock verkar det som om det mesta ordnar upp sig, vi åker till fynda och handlar lite saker och mamma och pappa sover med mig i den stora sängen. Det är mysigt och varmt och jag önskar att vi gjorde det alltid.

Dagens foto 21 September

1

21 September 2010

Tisdag. Många möten som vanligt. Mamma verkar trött och lite ledsen. Det var länge sedan vi träffade mormor. Jag är fortfarande väldigt rosslig och förkyld, hostar och har mig. Mamma städar huset. Det brukar hon göra när hon är ledsen och rastlös.

Mamma skulle gå på ngt möte i Varberg på kvällen men hon snubblade med barnvagnen och skrubbade upp båda knäna, stackars lilla mamma:(

Dagens foto 20 September 2010

1

20 September 2010

Pappa åker till Stockholm med storebror Kevin:( Vill inte att de ska åka. Varför får jag inte ha dem hon mig alltid som mamma, mamma är hos mig alltid men ingen annan...tråkigt jag vill ha alla som jag älskar på dreggelavstånd! Mamma och jag är ensamma hemma. Tyst, lugnt och trååååååkigt!

Dagens foto 19 september 2010

1

19 september 2010

Söndag. Vi går till söndagsskolan hela familjen. Mysigt. Pappa har blivit så stilig och randig i håret. Morfar är där men inte mormor. Sedan åker jag och syskonen Melin och mamma till Anna-Lena, Tomas, Gabriel och Samuel (pappa och Kevin åker till GeKås) där får vi kladdkaka och jag leker med en massa fin fina leksaker. Jag får en speldosa som jag blev så förtjust i. Jag saknar pappa och det vet jag att mamma också gör... 

Sedan får vi skjuts av Anna-Lena att lämna syskonen i Varberg. Anna-Lena är väldigt snäll mot alla hon är en riktigt riktigt fin människa:)

Dagens foto 18 september 2010

1

Dagens foto 15 September 2010

1

15 september 2010

Onsdag. En konstig dag. Mamma jag och Kevin gör inget speciellt. Tittar på mycket film och hänger inomhus medan pappa jobbar. Det är fortfarande väldigt tråkigt väder. Mamma åker ut till familjeläkarna på Skrea strand där blåser det ännu mer. Sedan har hon inga busspengar så vi måste gå tillbaka, Det blåser och blåser och jag skriker och skriker och mamma måste halvt bära mig och Kevin får hjälpa till att köra vagnen. Vi gör ett akut amningsuppehåll på en lekplats men till slut kommer vi fram och kommer inomhus. Huga för blåst!

Dagens foto 17 September 2010

1

17 september 2010

Mamma säger att det är valtider, överallt kommer det fram människor och vill ge mamma saker. Mamma undrar vad kaffe, ballonger och osthyvlar har med politik att göra och varför det verkar som om alla partierna tycker precis exakt som mamma i precis alla ämnen bara för att få hennes röst. Men mamma har ju en sådan vacker röst så det förstår jag, jag älskar när hon sjunger för mig. Jag sjunger för mamma också och det verkar som om hon tycker att det är väldigt roligt. Idag passar vi Kevin, vet inte riktigt varför mamma kallar det att passa Kevin det säger hon inte när hon har hand om mina andra syskon men jag antar att det har något med att göra att pappa inte varken passar eller tar hand om mina andra syskon alls. Idag träffade jag pappa en liten stund innan han åkte till jobbet.

Idag åt jag majskrokar för första ggn det var roligt men kladdigt. Snart ska vi hämta sykonen från skolan. Mamma har lånat en dator och passar på att uppdatera min blogg.

dagens foto 16 september 2010

1

16 september 2010

Idag åkte vi och hämtade mina älskade syskon i Varberg. Saga skulle på cirkus med Isabelle som hade en extra biljett men Lycke och Yva-Linn kom med mig och mamma hem. det var så roligt att se dem igen och vi sov alla tillsammans det var mysigt. Mamma köpte "fulglass" (Euroshopperglass) och vi hade lite torsdagsmys efter kvällsmaten. Det regnar och ruskar omväxlande med blå himmel och sol. Pappa och Kevin hittade på saker på egen hand idag så dem såg jag inte på hela dagen. Pappa saknar nog mig.

Dagens foto 15 september 2010

1

Dagens foto 14 september 2010


14 september 2010

Tisdag. Mamma och pappa sitter i en massa möten hela dagen. Jag sköter mig mycket väl och sover och skrattar mest hela tiden. Storebror Kevin är också med och mamma tycker att ha också skötte sig mycket väl. Tant laila bjuder Kevin på pizza på pizzerian med bollhavet det tycker han är väldigt roligt. Jag och mamma sover borta från pappa för första ggn sedan jag kom hem från BB. Det kändes konstigt och jag var välsigt kinkig på kvällen. Det är full storm och det regnar jättemycket!

dagens foto 13 september 2010


13 september 2010

Måndag. Morfar skjutsar mig, mamma och Kevin till Varberg och vi går på babysalsa! Det var jättekul. Jag skrattade nästan hela tiden. Det var inga andra bebisar där denna ggn och mamma hoppas att det ska komma fler för det var väldigt roligt. det är måndagar på flickskolans gymnastiksal på Engelbrektsgatan i Varberg klockan 11.00. Drop in. Man tar med sin baby och sin bärsele och kommer som man är:) Pappa kom och hämtade oss efteråt han var inte glad för han hade glömt sin nyckel sa han.

Dagens foto 12 september 2010


12 september 2010

Idag är det söndag. Det spöregnar. Mamma, Saga, Lycke, Yva-Linn och jag åker till söndagsskolan. Pappa och Kevin följer inte med. Jag och mina syskon minus Kevin har en väldigt rolig dag. Vi dansar och lyssnar på musik. Vi har familjeråd och bestämmer att vi måste börja göra lite saker för oss själva så att alla barn får tid med sin förälder. Hur ska jag göra då? Jag vill ju både vara med mamma och pappa. men just nu så har mamma maten så jag hänger mest med henne. På kvällen åker Saga, Lycke och Yva-Linn tåget hem till sin pappa. Saknar dem:(

Dagens foto 11 September 2010


11 September 2010

Vi har haft en sådan rolig dag i dag hela familjen:) vi var på Gullbrannagården och alla syskonen lekte och lekte. Mormor och morfar var med. Där var så många roliga och snälla människor som var med och som pratade med mig och jag var världens gladaste och bubbligaste lilla bebis. Vi vill ha fler sådana här dagar:) Mamma slapp laga mat hela dagen och det kan vi tacka Anna-lena Wadensten för: Tack!

Dagens foto 10 september 2010


10 september 2010

Fredag och mamma glömmer plånboken så Saga och Lycke får pka med Pelle Järlestrand till Varberg och åka till skolan med bussen därifrån och Yva-Linn missade skolan igen. Det spöregnar och vi blir jätteblöta. Sedan åker vi tåget och hämtar dem. Yva-Linn stannar kavar hos sin pappa och jobbar ihop till två frimärken som sedan klibbar ihop i regnet. När vi kommer hem så läser pappa för mig och Kevin det var mysigtmedan mamma och Saga lagar en potatisgratäng. Sedan har vi en mysig kväll hela familjen med chips och en gammal goding "Polarexpressen" i stora familjesoffan. På kvällen när alla har somnat bar mamma in Sga, Lycke och Yva-Linn till mig och mamma på soffan och Kevin in till pappa i stora sängen-det är mysigt att sova tillsammans.

Dagens bild 9 september 2010


9 september 2010

Ordningen återställd och barnen Åkesson-Melin är i skolan. Kevin, mamma och jag fikar med Hanna och Jessica på Herberts. Sedan åker vi till Nyhemsskolan och hämtar upp Saga, Lycke och Yva-Linn.  Sedan köper vi lite kakor och fikar och leker på polislekplatsen vi har så kul att vi nästan missar tåget och får tokspringa till tåget. Tur att lycke var snabb som en vessla och hann springa in till sin pappa och köpa biljett. Min pappa kom och hämtade oss på stationen. 

Dagens foto 8 September 2010


8 September 2010

Pappa skulle väckt mamma klockan 6 men missade det så mamma låter yva-Linn och Lycke skolka från skolan. Vi har en dag på öppna förskolan istället. Det var roligt. Lycke körde omkring mig i en gåstol sedan åker Lycke och Yva-Linn tåget till sin pappa och det är bara syskonen Lind kvar på Dalavägen. Vi äter potatissoppa och jag fick smaka lite med! Det är verkligen spännande att äta:) De andra äter också rabarber paj men det fick inte jag:( Nu har jag somnat mot pappas näsa Zzzzzzzzz......

Dagens foto 7 september 2010


7 September 2010

Yva-Linn ska till tandläkaren idag. Det går bra. Hon och Kevin åker fram som två små tokar på sina kickboards. Sedan drar vi en sväng till öppna förskolan. Där blev jag omkringburen av både den ena och den andra. Efter det så åker vi till Varberg med Anita. Pappa kommer och hämtar oss där och Saga följer med Anita och Katerina till Skåne. Jag, mamma, Yva och Lycke sover i soffan och de andra pratar gamla minnen och har det allmänt mysigt. Jag ligger egentligen först hos pappa och Kevin i stora sängen men flyttar in till mamma på soffan med de andra när jag vaknar och är hungrig.

Dagens foto 6 september 2010


6 september 2010

Måndag. Syskonen är komplediga från skolan och mamma, jag och Yva-Linn går på en massa möten på förmiddagen och på eftermiddagen leker vi på Vallarna med Jennie och Anna-Karin och deras barn. Pappa kommer och hämtar oss. 

Dagens foto 5 September 2010


5 september 2010

Barnvälsignelse:) En strålande fin dag med sol och fint väder. Min barnvälsignelse hålls i Tullbrokyrkan och det är Ingemar tiderfors som är pastor. Alla mina syskon är närvarande. Dock är jag ganska trött och har inte fått min morgontutte så när jag kommer upp i kyrkan så gallskriker jag. men jag är väldigt fin i dopklänningen som min mormor sytt och kofta som min pappas mormor Dagny har virkat Sedan bjuder morfar på lunch och det är jättemysigt. På kvällen åker jag, mamma och pappa till stranden med alla syskonen och äter kvällsmat och ser på solnedgången. en väldigt mysig dag:)

Dagens foto 4 september


4 september 2010

Är en ganska krånglig snor-bebis även denna natt. Till slut blir mamma trött på att pappa bara sover och lägger en blöja på honomNär vi sedan vaknat allihop så åker vi till Varberg och hämtar Lycke och Saga. Deras skola firar tio år. Vi går på tipspromenad och öter tårta. Sedan uppträder eleverna med sång och dans. Yva-Linn blir lite blyg men står modigt kvar på scenen ändå. Lycke boggar som en lama men Saga vägrar. Yva-Linn och Kevin vinner fina priser och Yva-Linn vinner utmärkelsen världens bästa syster när hon ger bort sitt pris till Lycke. Avslutningsvist så släpper de upp en massa ballonger jag skulle också släppa upp en ballong men jag gav bort min till Kevin, kanske kan jag också bli världens bästa syster... Sedan åker vi hem. Kevin får en fin sparkcykel av mormor och morfar och blir jätteglad. Lite jobbigt att han är för liten för att följa med syskonen överallt bara. Jag pappa och Kevin tar en liten promenad i det fina vädret istället. Mysigt! I morgon skall jag barnvälsignas! Spännande!

Gissa vem det är på den översta bilden...



Dagens foto 3 September 2010


3 September 2010

Vaknar upp och gallskriker mitt i natten hemma hos farfar, pappa får panik men sedan byter de min blöja och jag blir lite lugnare men en förkylning har kommit och smittat mig och resten av dagen är jag hängig, varm och snorig. Min faster Maria kommer till farfar och hälsar på. Hon har med sig två busiga hundar som heter Gustav och Billy. Yva-Linn tycker att det är vansinnigt roligt med hundarna men inte Kevin som är livrädd jag vet inte vad jag tycker men låter i alla fall hundarna slicka mig utan större protester:)Sedan bar det av hemåt igen. Bil, buss, tunnelbana och sist tåg. jag var oerhört kinkig och ledsen. Febrig och snorigStackars mamma fick fick amma och amma och vanka och vanka. pappa vankade en liten stund sedan blev han matt. Till slut tog mamma av mig alla kläderna och då blev jag lugn.Här gör jag segergesten för vi är äntligen hemma!!!!!!

Dagens foto 2 September 2010


2 September 2010

Upp med den tidiga tuppen. Jag, pappa, mamma och Yva-Linn styr färden mot Stockholm. Resan går bra, inga förseningar eller annat trams. Vi är framme och pustar ut i Loungen. Detär första gången som pappa åker tåg med mig:)Sedan hämtade vi storebror Kevin i Rissne. Oj vad mycket folk i tunnelbanan! Sedan buss mot farfar. Min farfar heter Roger och bor i Rånäs han kom och hämtade oss med bil i Rimbo. Han har en hund som heter LissyDet var roligt att träffa farfar och se var han bodde och mamma tyckte att det var vansinnigt roligt att titta på gamla kort på pappa från när han var liten, hon skrattar fortfarande inuti:)

Dagens foto 1 September 2010

Theo håller mig i ett fast grepp 

1 September 2010

Alltid spännande med en ny månad! Idag har jag haft det väldigt roligt, mammas kompisar kom hit med sina bebisar och oj vad det var kul att se andra små människor! I morgon ska jag åka tåget och träffa min farfar! Nu ska vi laga Kebab what ever that is:)

RSS 2.0